x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orașul Wuhan, locul unde a început epidemia de coronavirus, a început să relaxeze restricțiile de circulație

Orașul Wuhan, locul unde a început epidemia de coronavirus, a început să relaxeze restricțiile de circulație

08 Apr 2020   •   11:55
Orașul Wuhan, locul unde a început epidemia de coronavirus, a început să relaxeze restricțiile de circulație
Sursa foto: pixabay.com

Orașul chinez Wuhan, locul unde a început epidemia de coronavirus, a ridicat miercuri izolarea, după 76 de zile de la introducerea restricțiilor. Cu toate acestea, un oraș din nordul țării, Heilongjiang, a început să restrângă deplasările rezidenților pe fondul îngrijorărilor unui al doilea val de infecții, transmite Reuters.

Primul tren care a transportat pasageri din Wuhan a plecat la ora locală 00:50, ora la care au fost deschise și autostrăzile. De asemenea, potrivit numărului de bilete cumpărate, 55.000 de persoane vor părăsi orașul Wuhan miercuri.

Ziarul Global Times scrie că mulţi dintre cei care părăsesc oraşul nu sunt rezidenţi, ci persoane care nu au mai putut pleca ca urmare a restricţionării circulaţiei.

China a introdus izolarea în orașul de 11 milioane de persoane pe 23 ianuarie. De atunci, peste 50.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus și peste 2.500 dintre acestea au decedat, respectiv 80% din totalul deceselor înregistrate în China.

În ciuda ridicării restricțiilor, locuitărilor din Wuhan li s-a cerut să nu părăsească provincia, decât în caz de absolută necesitate.

×