x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Orban avertizează în privința imigranților

Orban avertizează în privința imigranților

05 Apr 2018   •   14:42
Orban avertizează în privința imigranților

Budapesta este în acest moment unul din cele mai sigure oraşe din Europa, fapt care s-ar putea schimba însă foarte uşor, dacă cei care vin la vot duminică vor face o alegere greşită, a avertizat, ieri, premierul ungar, Viktor Orban, transmite MTI.

Orban a avertizat că oraşul ar putea deveni „de nerecunoscut”, dacă nu va fi reales guvernul Fidesz. Potrivit premierului, dacă Budapesta este un loc unde copiii pot fi crescuţi şi familiile pot să trăiască în siguranţă, „în oraşele din ţările cu imigranţi nu este aşa”. „Cei care vor vota cu opoziţia duminică vor alege calea spre o ţară a imigranţilor”, a spus el, dând asigurări că „vom păstra Budapesta un oraş frumos, atrăgător şi sigur”. Conform premierului, Budapesta ar fi prima escală pentru migranţi. El a amintit de criza imigranţilor de acum trei ani din gara Keleti, din capitala ungară, subliniind că nu mai trebuie să se întâmple aşa ceva şi că gardul de la graniţa sudică a ţării apără în primul rând Budapesta. Orban, al cărui discurs naţionalist şi antiimigraţie i-a atras critici atât pe plan intern cât şi pe plan extern, este pe cale să obţină al treilea mandat consecutiv în fruntea executivului - şi al patrulea în total de până acum - la alegerile legislative.

Sondajele de opinie dau câştig de cauză alianţei dintre partidul lui Orban, Fidesz, şi Partidul Popular Creştin Democrat

 

 

×
Subiecte în articol: viktor orban imigranti