x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe OSCE cere anchetarea riguroasă a agresiunii la care a fost supus un jurnalist de către poliţiştii din Centrul Vechi

OSCE cere anchetarea riguroasă a agresiunii la care a fost supus un jurnalist de către poliţiştii din Centrul Vechi

13 Noi 2014   •   16:19
OSCE cere anchetarea riguroasă a agresiunii la care a fost supus un jurnalist de către poliţiştii din Centrul Vechi
Sursa foto: OSCE

Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, Dunja Mijatović, a declarat că agresarea unui jurnalist de către poliție la București este inacceptabilă și a cerut o anchetă riguroasă a cazului.

"Am încredere că acest incident va fi investigat rapid și temeinic. Jurnaliștii trebuie să poată să-și desfășoare munca fără îngrădiri și în siguranță, orice obstrucție a libertății lor constituie un atac asupra libertății media", a declarat Mijatović, conform unui comunicat de presă al OSCE.

"Atacul unui jurnalist de către forțele de ordine este un motiv de îngrijorare, pentru că poliția este instituția care trebuie să vegheze asupra siguranței media. Incidente de acest fel contribuie la instalarea unei stări de teamă și pun în pericol libertatea media", a mai spus oficialul OSCE.

Cazul la care face referire reprezentantul OSCE s-a petrecut pe 10 noiembrie, jurnalistul agresat fiind Ştefan Mako. În timp ce filma un incident în Centrul Vechi, în care doi polițiști ai secției 10 îl loveau pe un bărbat aflat la pământ, Ștefan Mako a fost interpelat de o persoană, identificată ulterior ca fiind Eduard Mardare, care i-a cerut să înceteze să filmeze scena și i-a lovit telefonul.

Ulterior Mako spune că a fost condus la secție de poliție, unde i-a fost ștearsă înregistrarea video și a fost agresat, atât fizic, cât și verbal.
 

×