x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ossama ben Laden a fost condamnat de musulmani

Ossama ben Laden a fost condamnat de musulmani

11 Mar 2005   •   00:00

EXTERNE
COMEMORARE - Un an de la atentatele din capitala Spaniei O influenta organizatie musulmana l-a condamnat public pe teroristul numarul unul al lumii, Ossama ben Laden, pentru tragedia de la Madrid, chiar in ziua in care s-a implinit un an de la sangeroasele atentate.
ANA ILIE

ADUCERE-AMINTE. Madrilenii nu pot si nu vor sa uite ce s-a intamplat in urma cu un an in garile din capitala
Spaniolii au pastrat cinci minute de reculegere ieri, la ora locala 11:00, in memoria victimelor atentatelor teroriste comise la 11 martie 2004, cand 191 de persoane si-au pierdut viata, (printre ei, si aproape 20 de romani), iar alte 1900 au fost ranite.

Toata comunitatea internationala s-a declarat alaturi de Spania in aceasta zi de doliu national. Secretarul general ONU, Kofi Annan, care a participat la o conferinta organizata in Capitala Spaniei, a declarat ca "lumea plange pentru victimele de la Madrid" si a subliniat ca "mai raman multe de facut pentru a invinge terorismul". Annan a propus o strategie globala care sa respecte "drepturile omului si suprematia legii" in fata terorismului. De asemenea, Senatul american a adoptat o rezolutie in care isi exprima "solidaritatea cu poporul Spaniei si omagiaza victimele actului terorist atroce de la 11 martie 2004".

De departe cea mai dura condamnare a atentatelor a venit din partea unei influente organizatii a musulmanilor din Spania, care a emis un decret religios in privinta lui Ossama ben Laden, liderul retelei teroriste al-Qaeda, cea care a revendicat sangeroasele atacuri cu bomba din "trenurile mortii". Comitetul Islamic din Spania, organizatie ce ii reprezinta pe cei un milion de musulmani din aceasta tara, a emis un decret religios (fatwa) care afirma ca, in conformitate cu prevederile Coranului, "actele teroriste ale lui Ossama ben Laden si ale organizatiei sale al-Qaeda sunt total interzise si trebuie ferm condamnate pentru ca sunt comise in numele Islamului". Decretul este prima condamnare a lui Ben Laden din partea unei puternice organizatii musulmane.

×
Subiecte în articol: externe