x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ostatici-fantoma

Ostatici-fantoma

18 Apr 2005   •   00:00

Armata irakiana nu a gasit nici urma de ostatic in satul Al-Madain, unde s-a spus ca rebeli inarmati au capturat vineri noaptea peste 80 de locuitori, a anuntat televiziunea qatariota Al-Jazeera.

ZVONURI. Fortele irakiene au scormonit casele oamenilor in zadar, pentru ca nu au gasit ostatici
Militari irakieni si americani au fost detasati la Madain, localitate aflata la 30 de kilometri in sudul Bagdadului. "Tot satul este sub controlul nostru. Nu am reusit sa gasim nici picior de ostatic. Si nu cred ca vom gasi", a anuntat generalul de brigada Muhammad Sabri Latif. Armata a declansat operatiunea, dupa ce mai multi martori au declarat ca militanti inarmati cu lansatoare de grenade si kalasnikoave i-au amenintat pe locuitorii siiti ca-i vor omori daca nu parasesc regiunea.

In cazul in care au existat rapitori inarmati, acestia "au fugit peste fluviul Tigru", a mai spus generalul sus-citat.

INTOXICARE? Intre timp, informatii contradictorii au circulat cu la fel de mare usurinta. Un membru al Asociatiei Invatatilor Musulmani Suniti a declarat pentru Al-Jazeera ca armata irakiana s-a grabit sa ia cu asalt satul Madain, chiar daca nu existau dovezi clare ca acolo s-ar fi aflat insurgenti si/sau ostatici. Ahmad al-Ubaidi, un localnic, a declarat pentru Al-Jazeera ca "fortele de politie irakiene si Garda Nationala, sprijinite de trupele SUA, au intrat in Madain luni dimineata. Nu au intampinat rezistenta. Fortele irakiene au scormonit prin casele oamenilor, dar nu au gasit ostatici. Politia a confiscat cateva arme, dar nu au gasit nici un militant inarmat". (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe