x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ostaticii tatalui

Ostaticii tatalui

de Anca Aldea    |    19 Aug 2005   •   00:00
Ostaticii tatalui

In loc sa se intoarca la inchisoare, asa cum ar fi trebuit dupa cele trei zile de permisie obtinute pentru buna purtare, un puscarias belgian s-a baricadat intr-o casa, luand patru ostatici.

In seara zilei de miercuri, in jurul orelor 19:00, Farid Bamuhammad, un puscarias care a primit o "permisie" de trei zile pentru buna purtare, a luat patru ostatici, printre care doi copii, intr-un imobil din Bruxelles. Barbatul in varsta de 37 ani, care urma sa se intoarca miercuri seara la inchisoarea Arlon, in sud-estul Belgiei, s-a prezentat in urma cu doua zile la usa locuintei in care se aflau copiii sai impreuna cu mama lor si o cunostinta a acesteia. El a cerut sa-si vada copiii, insa a fost refuzat. Le-a amenintat pe cele doua femei in varsta de 47 de ani si, respectiv, 24 de ani, dar, potrivit unor surse, i-a lasat pe copii sa plece la cateva ore dupa ce si-au revazut tatal.

Politia nu a confirmat eliberarea micutilor in varsta de 9 si, respectiv 2 ani, dar a anuntat ca incidentul a fost cauzat de o problema de familie. "I-a fost frica de faptul ca i se va refuza accesul la proprii sai copilasi", spune Florence de Lentdedecker de la Politia bruxelleza. Presa si-a facut imediat aparitia in fata cladirii inconjurate de lunetisti si de un cordon de politisti.

POLITIA A ADUS PROVIZII. Cativa jurnalisti au declarat pentru Agentia France Presse ca au vazut doi barbati, membri ai fortelor speciale de interventie, care au aruncat pe fereastra locuintei cu ostatici, cateva pachete cu alimente.

Tatal infuriat si gestul sau necugetat au socat Bruxellesul, iar traficul in zona Garii Centrale a fost serios afectat. Politia a sosit imediat la fata locului, a inconjurat cladirea si a incercat sa negocieze cu prizonierul. Autoritatile belgiene au refuzat sa dea publicitatii detalii legate de acest incident si de negocieri.

Surse din politie au declarat presei ca Farid a fost condamnat in 1997 la 13 ani de inchisoare pentru crima. Doi ani mai tarziu, barbatul a fost eliberat. A ajuns din nou dupa gratii in ianuarie 2002. Ar fi trebuit sa execute o sentinta de cinci ani de inchisoare pentru o luare de ostatici intr-un centru comercial de la periferia capitalei belgiene.
×
Subiecte în articol: externe