x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ostaticul australian Douglas Wood a fost gasit intamplator

Ostaticul australian Douglas Wood a fost gasit intamplator

de Ana Ilie    |    Maria Toader    |    16 Iun 2005   •   00:00
Ostaticul australian Douglas Wood a fost gasit intamplator

Australianul Douglas Wood a fost eliberat din mainile rapitorilor sai, care l-au tinut ostatic aproape trei luni. El a fost eliberat in urma unei operatiuni militare irakiano-americane.

Australianul Douglas Wood, rapit de insurgentii irakieni de aproape trei luni, a fost descoperit de armata irakiana alaturi de un ostatic irakian, in timpul unei operatiuni de cautare de armament, desfasurata in partea de vest a Bagdadului.

In ciuda primelor declaratii ale armatei americane in care se anunta ca ostaticul australian a fost eliberat in urma unei operatiuni ample, aflandu-se acum in siguranta la Bagdad, un comunicat ulterior prezentat de France Presse dezvaluie ca Douglas Wood a fost de fapt gasit intamplator de armata irakiana alaturi de un ostatic irakian in timpul unei operatiuni de cautare a depozitelor de armament. Ostaticul australian a fost gasit in jurul orei locale 10:50 (09:50, ora Romaniei). De altfel, pe parcursul operatiunii desfasurate de fortele irakiene, pe langa recuperarea norocoasa a australianului, au fost arestate trei persoane, militarii descoperind, de asemenea, un depozit de arme in care se aflau mitraliere tip AK-47, precizeaza comunicatul, care subliniaza si faptul ca soldatii irakieni au intampinat rezistenta din partea insurgentilor.

MULTUMIRI. Douglas Wood a tinut sa le multumeasca "tuturor celor" care au ajutat la eliberarea sa, declarandu-se "foarte fericit si usurat" ca e din nou liber. "Am fost deja in masura sa le multumesc personal anumitor persoane, dar stiu ca exista multi altii carora nu voi avea niciodata ocazia de a le multumi. Sunt, de asemenea, foarte recunoscator familiei mele", a spus el.

Autoritatile de la Canberra s-au dovedit insa foarte concise. Potrivit anuntului facut de premierul australian, John Howard, in fata Parlamentului, fostul ostatic se afla deja alaturi de fortele internationale din Bagdad si va fi supus unor examene medicale, avand in vedere ca la momentul rapirii avea cateva probleme medicale.

SIMILARITATI SI DIFERENTE. Ca si comunitatea musulmana din Romania care s-a implicat in cazul celor trei jurnalisti rapiti in Irak, cea din Australia a fost preocupata de cazul lui Wood, cerand rapitorilor sa il elibereze. Similaritatile intre cele doua cazuri se opresc insa aici.

×
Subiecte în articol: externe douglas wood