x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pacienta in moarte cerebrala, tinuta in viata IMPOTRIVA VOINTEI parintilor sai

Pacienta in moarte cerebrala, tinuta in viata IMPOTRIVA VOINTEI parintilor sai

19 Dec 2014   •   20:35
Pacienta in moarte cerebrala, tinuta in viata IMPOTRIVA VOINTEI parintilor sai

O pacienta aflata in moarte cerebrala este tinuta in viata impotriva vointei parintilor sai din cauza faptului ca legea in Irlanda cere doctorilor sa apere dreptul la viata al copilului pe care il poarta in pantece.

Femeia, in varsta de 20 de ani, a fost internata in spital in urma cu doua saptamani, cu traume interne extrem de grave. Copilul pe care il are in pantece este inca in viata, dar parintii sai nu sunt de acord sa fie mentinuta in mod artificial in viata pana cand va duce sarcina la bun sfarsit.
Sarcina sa este in cea de a 17-a saptamana, iar fatul poate supravietui in afara uterului, de abia dupa saptamana 24.

Un jurist specializat in drept medical a declarat jurnalistilor ca situatia nu poate fi rezolvata decat de Inalta Curte de Justitie, care poate hotari daca femeia va fi tinuta in viata artificial pana cand copilul va fi extras printr-o operatie care sa nu implice riscuri.

Cu o puternica legatura a vietii sociale si politice cu religia catolica, Irlanda a amendat anul trecut legea care intrezicea avortul, legaizand procedura de intrerupere de sarcina atunci cand aceasta pune in pericol viata mamei. Ministru Sanatatii, Leo Varadkar, a declarat ca totusi legea ramane mult prea restrictiva.

×