x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistan: Aeroportul din Karachi, atacat de un grup armat; cel puţin şase morţi

Pakistan: Aeroportul din Karachi, atacat de un grup armat; cel puţin şase morţi

de Agerpres    |    08 Iun 2014   •   22:59

Indivizi puternic înarmaţi au atacat aeroportul din Karachi, capitala economică a Pakistanului, ceea ce a dus la suspendarea tuturor zborurilor, a anunţat un înalt responsabil al poliţiei, citat de AFP, în timp ce Xinhua scrie că patru angajaţi din personalul de securitate şi doi atacatori au fost ucişi în timpul luptei.

Înaltul responsabil din cadrul poliţiei, Rao Muhammad Anwar, a declarat pentru AFP că atacatorii deţin arme automate şi grenade şi că au avut loc schimburi de focuri cu responsabilii de securitate.

'Schimburi de focuri au loc şi în prezent. Nu cunoaştem numărul exact de atacatori dar bănuim că patru până la şase terorişti au atacat aeroportul', a adăugat el.

Xinhua citează media locale şi scrie că atacul asupra Terminalul 1 din Aeroportul Internaţional Jinnah a avut loc în jurul orei locale 23.20.

Potrivit sursei citate, personalul de securitate a reuşit să ucidă doi dintre atacatori după ce aceştia au lansat rachete pe pista de aterizare. Ulterior, unii dintre atacatori ar fi ocupat unele avioane fără pasageri de pe aeroport.

Toate drumurile care duc spre aeroportul din Karachi au fost blocate iar în spitale a fost declarată starea de urgenţă. De asemenea, a fost instituită starea de alertă în aeroporturile din Pakistan.

×