x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pakistan: Zeci de victime carbonizate într-un accident

Pakistan: Zeci de victime carbonizate într-un accident

22 Mar 2014   •   13:29
 Pakistan: Zeci de victime carbonizate într-un accident

Cel puţin 35 de persoane şi-au pierdut viaţa azi într-un accident în care au fost implicate două autocare şi o cisternă pe un drum din sudul Pakistanului, au anunţat autorităţile, citate de France Presse.

Un prim autocar circula între Turbat, oraş din provincia instabilă Balochistan (sud-vest), şi Karachi, metropola economică a ţării, pe malurile Mării Arabiei, când s-a ciocnit frontal la primele ore ale zilei cu o cisternă plină cu combustibil. 'Cisterna s-a răsturnat pe o parte, după care un al doilea autobuz l-a lovit din spate pe primul care aluneca pe benzină', a declarat pentru agenţia franceză de presă un înalt responsabil al administraţiei Gadani, oraş de coastă unde a avut loc incidentul.

Primul autobuz a luat foc, iar pasagerii au murit arşi, a explicat cu regret Akber Haripal, care a vorbit de cel puţin 35 de morţi şi 30 de răniţi în urma acestui accident. 'Pasagerii au fost prinşi într-o capcană de foc. Nu a mai rămas decât cenuşă din corpurile lor', a adăugat şi Amir Sultan, un alt responsabil local, care a confirmat bilanţul.

Răniţii au fost transportaţi la Karachi după ce au primit primele îngrijiri de urgenţă într-o clinică publică situată în apropiere de locul accidentului, au precizat responsabilii.

Pakistanul este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume în termeni de accidente rutiere, din cauza unei infrastructuri prost întreţinute, a unor autovehicule aflate într-o stare proastă sau a unor şoferi prea îndrăzneţi. În ianuarie, o coliziune între un autocar cu elevi şi un camion a ucis cel puţin 21 de persoane, între care 19 şcolari, în sudul ţării, potrivit aceleiaşi surse. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: pakistan accident trafic pakistan