x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa şi-a spart capul la ultima vizită în Mexic

Papa şi-a spart capul la ultima vizită în Mexic

14 Feb 2013   •   17:24
Papa şi-a spart capul la ultima vizită în Mexic

Papa Benedict al XVI-lea şi-a spart capul în timpul vizitei în Mexic, de anul trecut, a anunţat azi Vaticanul, adăugând că incidentul nu are totuşi legătură cu renunţarea acestuia la pontificat. Această dezvăluire este ultima dintr-o serie mai lungă despre condiţia medicală a papei, care a ieşit la iveală după anunţul acestuia privind demisia.

Marţi, Vaticanul anunţase că papa are montat un pacemaker pentru reglarea ritmului cardiac, în urmă cu trei luni având parte de o operaţie minoră pentru schimbarea bateriilor.

Anunţul Vaticanului a venit ca o confirmare a unui articol din cotidianul La Stampa, care a scris că papa şi-a spart capul anul trecut, în martie, după ce a căzut din pat într-o cameră de hotel din oraşul Leon, din Mexico. Potrivit articolului, cearşafurile patului şi hainele papei au fost pătate de sânge.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, reverendul Federico Lombardi, a confirmat incidentul, adăugând, însă că: "nu a fost ceva relevant pentru călătorie, nu a afectat-o şi nu a afectat nici decizia de renunţare la pontificat".  

×