x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francis a primit în audienţă un căţel-erou din Italia

Papa Francis a primit în audienţă un căţel-erou din Italia

07 Sep 2016   •   13:55
Papa Francis a primit în audienţă un căţel-erou din Italia
Sursa foto: wikipedia.org

Unul dintre câinii de salvare care a găsit o fetiţă de patru ani sub dărâmăturile provocate de cutremurul din Italia a primit o audienţă specială, chiar din partea suveranului pontif. Papa Francis l-a întâlnit la Vatican pe labradorul negru pe nume Leo, alături de antrenorul său şi de alţi voluntari care au participat la operaţiunile de salvare. Acesta s-a aplecat şi a mângâiat căţelul erou care a salvat-o pe Giorgia, o fetiţă de patru ani, dintre dărâmăturile oraşului Pescara del Tronto situat în central Italiei.

Giorgia a fost unul dintre ultimii oameni scoşi în viaţă de sub grămezile de moloz, fiind protejată de sora ei Guilia, de nouă ani, care era deasupra ei. Conform lui Massimo Caico, pompierul care a scos-o la suprafaţă pe fetiţă, a declarat pentru La Repubblica că poziţia corpului Guiliei a permis crearea unui gol de aer care a permis Giorgiei să supravieţuiască.  

În timpul întâlnirii, Leo a ridicat lăbuţa şi a dat mâna cu Papa, care a primit o şapcă de poliţie cadou din partea ofiţerilor de poliţie Matteo Palladinetti şi Liborio Desimone, adaugă Daily Mail.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,2 grade care a lovit Umbria, Lazio şi Marche din Italia centrală s-a soldat cu 295 de morţi până în prezent. Oraşele Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost cel mai grav afectate.

×
Subiecte în articol: papa francis cutremur italia