x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc: ideologia de gen este cel mai urât pericol al timpului nostru

Papa Francisc: ideologia de gen este cel mai urât pericol al timpului nostru

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2024   •   18:00
Papa Francisc: ideologia de gen este cel mai urât pericol al timpului nostru
Sursa foto: Hepta

Astăzi, cel mai urât pericol este ideologia de gen, care anulează diferențele, spune Papa Francisc: „Anihilează diferențele și face ca totul să fie egal. Bărbatul și femeia, în schimb, se află într-o tensiune fructuoasă”.

„Am cerut studii privind această ideologie urâtă a timpului nostru, care anihilează diferențele și face ca totul să fie la fel. A anula diferențele înseamnă a anula umanitatea. Bărbatul și femeia, în schimb, se află într-o tensiune fructuoasă", a spus Papa Francisc în discursul la Conferința privind antropologia vocațiilor.

"Dacă este adevărat că fiecare dintre noi are o misiune", se arată în textul pregătit de Papa, citit însă de unul dintre colaboratorii săi, mons. Filippo Ciampanelli, "adică suntem chemați să oferim propria contribuție la îmbunătățirea lumii și la modelarea societății, îmi place să amintesc întotdeauna că aceasta nu este o sarcină exterioară încredințată vieții noastre, ci o dimensiune care implică însăși natura noastră, structura ființei noastre de bărbat și femeie după chipul și asemănarea lui Dumnezeu”.

”Nu doar că ni s-a încredințat o misiune, dar fiecare dintre noi este o misiune".

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc ideologia de gen