x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, vizită istorică la Seul. Suveranul Pontif susţine o reconciliere între cele două Corei

Papa Francisc, vizită istorică la Seul. Suveranul Pontif susţine o reconciliere între cele două Corei

14 Aug 2014   •   09:15
Papa Francisc, vizită istorică la Seul. Suveranul Pontif susţine o reconciliere între cele două Corei
Sursa foto: ALESSANDRO DI MEO/EPA

Papa Francisc a sosit joi la Seul, în prima vizită papală în Asia de 15 ani, cu scopul de a promova consolidarea catolicismului pe continent şi pentru a susţine o reconciliere între cele două Corei, informează AFP, conform Agerpres.

După ce a survolat China, avionul în care se afla Suveranul Pontif a aterizat pe aeroportul Incheon unde acesta a fost întâmpinat pe covorul roşu de preşedinta Park Geun-Hye şi de elevi care i-au oferit flori. Această vizită de cinci zile în Coreea de Sud, prima vizită papală în Coreea de Sud de 25 de ani, reprezintă un obiectiv strategic pentru Vatican în Asia.

Este cea de-a treia vizită a Papei Francisc de la alegerea sa în fruntea Bisericii Catolice din martie 2013, după Brazilia şi Orientul Mijlociu.

Papa Francisc doreşte 'să se adreseze tuturor ţărilor de pe continent', aducând un mesaj pentru 'viitorul Asiei', a declarat numărul doi al Vaticanului, secretarul de stat Pietro Parolin, într-un interviu televizat.

Catolicii reprezintă 10,7% din populaţia Coreii de Sud, iar Papa Francisc urmează să lanseze un apel pentru reconcilierea celor două Corei divizate din 1953 şi să se întâlnească cu delegaţii ale tineretului catolic din Asia.

Cele trei obiective ale turneului au fost anunţate de Sfântul Scaun: primul este un mesaj pentru evanghelizarea Asiei. Beatificarea celor 124 de martiri ai începuturilor creştinismului în Coreea este al doilea obiectiv: un mod de a onora rezistenţa creştinilor din Asia în faţa numeroaselor persecuţii şi de a sublinia rolul laicilor în cadrul Bisericii.

În cele din urmă, Papa Francisc va lansa un mesaj pentru reconciliere între sudul capitalist şi nordul comunist, unde o 'Biserică a tăcerii' suferă consecinţele controalelor şi ale persecuţiilor.

Ultima vizită a unui papă în Asia a fost cea a lui Ioan Paul al II-lea în India, din 1999.

×