x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc: Neglijarea şi abandonarea persoanelor în vârstă, o eutanasie mascată

Papa Francisc: Neglijarea şi abandonarea persoanelor în vârstă, o eutanasie mascată

28 Sep 2014   •   16:14
Papa Francisc: Neglijarea şi abandonarea persoanelor în vârstă, o eutanasie mascată
Sursa foto: Papa Francisc: Neglijarea şi abandonarea persoanelor în vârstă, o eutanasie mascată

Papa Francisc a considerat duminică neglijarea şi abandonarea persoanelor în vârstă drept ''o eutanasie mascată'', informează Reuters şi AFP. Suveranul Pontif, în vârstă de 77 de ani, a făcut aceste declaraţii în prezenţa fostului Papă Benedict al XVI-lea, înaintea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, marcată în fiecare an la 1 octombrie.

Papa emerit Benedict al XVI-lea, în vârstă de 87 ani, care nu a mai apărut în public de la canonizarea Papei Ioan Paul al II-lea şi a Papei Ioan al XXIII-lea în luna aprilie, a sosit zâmbind, sprijinindu-se într-un baston, fiind întâmpinat cu căldură de către succesorul său.

În cadrul evenimentului organizat în Piaţa Sfântul Petru, Papa Francisc s-a adresat unei mulţimi de circa 40.000 de persoane în vârstă. Suveranul Pontif a dorit să sublinieze, cu această ocazie, importanţa persoanelor vârstnice în societate şi a afirmat că nu trebuie să se permită ca centrele pentru bătrâni să devină un fel de 'închisori', unde grija ocupă un loc secund după interesele de afaceri ale celor care le conduc.

×
Subiecte în articol: papa francisc batrani eutanasie mascata