x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vatican: Înlăturarea unei bucăţi de plămân nu constituie un handicap pentru papa Francisc

Vatican: Înlăturarea unei bucăţi de plămân nu constituie un handicap pentru papa Francisc

14 Mar 2013   •   19:33
Vatican: Înlăturarea unei bucăţi de plămân nu constituie un handicap pentru papa Francisc

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a confirmat în faţa presei că papa Francisc a fost supus "acum foarte mult timp unei operaţii în cursul căreia i-a fost înlăturat un fragment dintr-un plămân", subliniind însă că acest lucru nu reprezintă un handicap pentru noul suveran pontif, informează agerpres.ro.

Întrebat în legătură cu starea de sănătate a noului papă argentinian, care are 76 de ani, Lombardi a menţionat că "aceia care îl cunosc l-au văzut mereu într-o stare de sănătate bună" şi a notat că intervenţia chirurgicală suferită "nu reprezintă un handicap în viaţa sa".

Potrivit unui cleric spaniol care a participat la conferinţa de presă, papa Francisc a fost supus respectivei operaţii pe când avea 21 de ani, adică acum aproximativ 55 de ani.

Într-o conferinţă de presă separată joi dimineaţa, şi cardinalii electori francezi au fost întrebaţi în legătură cu sănătatea noului papă.

"Cardinalii şi-au pus această întrebare, după un papă care s-a retras din motive de oboseală şi vârstă. Nu ar trebui să ne orientăm către un papă mai tânăr? Dar ne-am amintit că unii papi cum a fost Ioan al XXIII-lea au fost aleşi la vârste înaintate şi pontificatul lor a fost determinant pentru viitorul Bisericii", a spus Jean Pierre Ricard, arhiepiscop de Bordeaux.

×
Subiecte în articol: papa francisc jorge bergoglio Vatican