x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, într-o scurtă vizită la Trieste

Papa Francisc, într-o scurtă vizită la Trieste

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2024   •   23:20
Papa Francisc, într-o scurtă vizită la Trieste
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a sosit duminică la Trieste, nord-estul Italiei, pentru o vizită de câteva ore în care s-a întâlnit cu migranţi şi susţine o slujbă în aer liber, transmite AFP.

După Veneţia în aprilie şi Verona în mai, aceasta este ce-a de-a treia vizită în Italia din acest an pentru iezuitul argentinian în vârstă de 87 de ani, ultima înaintea celui mai îndelungat turneu internaţional al pontificatului său, ce va acoperi Asia şi Oceania în luna septembrie.

Papa a sosit la Trieste cu un elicopter cu puţin înainte de ora locală 08:00 (06:00 GMT). Acest oraş de 200.000 de locuitori, situat pe coasta adriatică la frontiera cu Slovenia, este capitala regiunii autonome Friuli-Venezia-Giulia.

El a susţinut un discurs în prezenţa autorităţilor locale laice şi religioase, printre care şi preşedintele Conferinţei Episcopale italiene, cardinalul Matteo Zuppi. Din programul vizitei au făcut parte şi întâlniri cu clerici locali, cadre didactice universitare, dar şi migranţi şi persoane cu dizabilităţi.

Papa Francis şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia democraţiilor din întreaga lume. "Să fim cinstiţi: în lumea de azi democraţia nu se simte prea bine", a declarat şeful Bisericii Catolice, care a subliniat importanţa participării la procesele democratice, aşa cum este votul. "Indiferenţa este cancerul democraţiei", a adăugat el.

Vizita sa se încheie cu o liturghie susţinută în aer liber într-o mare piaţă publică din Trieste.

Jorge Bergoglio, care foloseşte un scaun cu rotile pentru a se deplasa, nu a mai călătorit în străinătate din septembrie anul trecut, când a vizitat Marsilia. După ce problemele de sănătate din timpul iernii l-au forţat să anuleze mai multe angajamente, el a părut într-o formă mai bună în ultimele săptămâni.

×
Subiecte în articol: papa francisc vizita trieste