x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc vrea să meargă la Kiev în încercarea de a opri războiul cu Rusia

Papa Francisc vrea să meargă la Kiev în încercarea de a opri războiul cu Rusia

24 Iul 2022   •   20:30
Papa Francisc vrea să meargă la Kiev în încercarea de a opri războiul cu Rusia

Papa Francisc vrea să meragă la Kiev, în cadrul eforturilor sale de a încerca să pună capăt unui război care durează de cinci luni şi pe care l-a denunţat în mod repetat.

„Am o mare dorinţă de a merge la Kiev”, a spus Papa atunci când a fost întrebat despre o posibilă călătorie în Ucraina în viitorul apropiat. El s-a adresat în avionul papal jurnaliştilor care călătoreau cu el de la Roma în Canada, relatează Reuters.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în repetate rânduri invazia Rusiei în Ucraina: luna trecută, el a acuzat implicit Moscova că duce un „război de agresiune crud şi fără sens”.

Suveranul Pontif a declarat, într-un interviu anterior, că speră să poată merge la Moscova şi Kiev imediat după călătoria sa în Canada. După interviu, Kremlinul a declarat că nu a avut niciun contact substanţial cu Vaticanul cu privire la o potenţială vizită, în timp ce Ucraina şi-a reînnoit invitaţia către Suveranul Pontif.

Papa a zburat duminică spre Edmonton, capitala provinciei Alberta, la începutul unei călătorii în Canada,unde îşi propune să prezinte scuze pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în şcolile rezidenţiale unde mulţi copii indigeni au fost abuzaţi.

„Aceasta este o călătorie de penitenţă. Să spunem că acesta este spiritul ei”, a declarat șeful Bisericii catolice.

Vizita de o săptămână va include cel puţin cinci întâlniri cu populaţia nativă, Francisc respectându-şi promisiunea de a-şi cere scuze pe teritoriul lor pentru rolul Bisericii în şcolile autorizate de stat, care au încercat să şteargă culturile indigene.

×
Subiecte în articol: papa francisc papa francisc kiev Moscova