Doi bucatari covasneni vor gati vineri 1.100 de litri de papricas de pui cu tarhon - mancare specific ardeleneasca, informeaza Mediafax. Nagy Laszlo si Kerekes Lorand vor folosi la prepararea retetei 700 kilograme de piept si pulpe de pui, 75 kg de ceapa, 20 kg de rosii, 20 kg de ardei, 15 litri de ulei, 10 kg boia de ardei, 35 kg de smantana, 8 kg de faina, 2 kg de tarhon si cateva kilograme de condimente. Bucatarii - care se declara "fanatici ai bucatariei" - nu se afla la prima isprava culinara de acest gen. Cu cateva saptamani in urma, in cadrul Zilelor Comandaului au gatit peste 1.000 de litri de papricas cu ciuperci - cea mai mare tocanita gatita vreodata in Romania. Anul trecut, la Zilele municipiului Targu Secuiesc au preparat o tocana din 500 de kilograme de carne de vita, pe care au udat-o cu 250 de litri de vin rosu, si tot anul trecut au facut, la Zilele orasului Sfantu Gheorghe, o tona de bors pescaresc.
Cei doi sunt si moderatorii unei emisiuni de arta culinara la radioul local, iar Nagy Laszlo este presedintele Asociatiei Bucatarilor "Hobby Kulin Art-Toure". Se mai mandresc cu participarea la concursul "Festivalul Florilor Comestibile" din Ungaria, unde au castigat marele premiu cu ciorba de pastrav. Anul acesta, ei vor participa la concursul de preparare a papricasului de la Kalocsa, Ungaria.