x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paraguay - Arsi de vii in magazin

Paraguay - Arsi de vii in magazin

03 Aug 2004   •   00:00

Un incendiu urias a izbucnit la sfarsitul saptamanii intr-un centru comercial din cartierul Trinidad, situat in nordul capitalei paraguayane, dupa ce un rezervor de gaz a explodat.

DANA CIURARU

Potrivit AFP, peste 296 de persoane - barbati, femei, batrani si copii - au murit calcinate sau asfixiate, iar alte 300 sunt in spital.

USI BLOCATE. In momentul declansarii exploziei se aflau la cumparaturi aproximativ 700 de persoane. Agentii de securitate ai magazinului au inchis usile, impiedicandu-i astfel pe cumparatori sa paraseasca magazinul fara a-si achita cumparaturile. "A inceput sa ploua cu foc cand ma aflam la casa si plateam. Printr-un miracol, am reusit sa ies inainte ca usile sa fie inchise. Am avut noroc. Cei mai multi au ramas inchisi in magazin", povesteste Juan Morinigo, un student de 23 de ani, care a reusit sa scape nevatamat din incendiu. Purtatorul de cuvant al pompierilor, Roque Gonzales, a admis ca usile magazinului erau inchise cand echipele de interventie au ajuns la locul accidentului. "Daca ar fi lasat oamenii sa iasa din magazin, tragedia nu s-ar fi petrecut", a comentat Hugo Onieva, unul dintre pompieri.

"UN DEZASTRU". Presedintele paraguayan, Nicanor Duarte, a decretat doliu national pentru trei zile in memoria victimelor tragediei. Purtatorul de cuvant al politiei, Santiago Velazco, a declarat ca nu au fost recuperate inca toate cadavrele si ca numarul acestora poate fi deci mai mare. "In 36 de ani de munca, nu am vazut asa ceva. Atatia oameni morti, atatea priviri disperate... Este un dezastru", a marturisit politistul.

Pe numele proprietarului centrului comercial, Juan Pio Paiva, a fost emis un mandat de arestare. Acesta va fi judecat pentru omucidere.

×
Subiecte în articol: externe