x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parisul se pregătește intens pentru Jocurile Olimpice de vară 2024

Parisul se pregătește intens pentru Jocurile Olimpice de vară 2024

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2024   •   22:26
Parisul se pregătește intens pentru Jocurile Olimpice de vară 2024
Sursa foto: Hepta

Parisul este pe drumul cel bun pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară din acest an, toate infrastructurile urmând să fie gata la timp, în ciuda unor mici piedici, susține compania publică Solideo.

Satul olimpic, dedicat sportivilor, va fi livrat la 1 martie de către SOLIDEO, compania publică responsabilă cu infrastructurile, a declarat miercuri președintele acesteia, Nicolas Ferrand, în fața unui grup de senatori francezi.

"Aproximativ 500 de paturi care erau așteptate pentru satul olimpic vor fi livrate abia în cursul lunilor aprilie, cu câteva săptămâni întârziere", a declarat Ferrand, subliniind "eforturile importante depuse" pentru a livra la timp Grand Palais către Paris 2024.

Probele de scrimă și taekwondo vor avea loc la Grand Palais, la câțiva pași de Champs Elysees.
"În total, sunt trei subiecte din 70 care au provocat probleme minore, fără a modifica programul global", a precizat Ferrand, adăugând că imobilul centrului acvatic, unde vor avea loc competițiile de sărituri în apă și înot sincron, va fi livrat cu o lună mai devreme decât era prevăzut, în martie.

Ferrand a subliniat că lucrările au fost realizate aproape în limitele bugetului, pentru un preț de 1,412 miliarde de euro - față de 1,378 miliarde de euro preconizate.

Jocurile Olimpice vor avea loc între 26 iulie și 11 august, iar Jocurile Paralimpice se vor desfășura între 28 august și 8 septembrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×