x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O nouă modă printre pariori. Să ghicească data morţii bolnavilor de cancer

O nouă modă printre pariori. Să ghicească data morţii bolnavilor de cancer

07 Ian 2013   •   13:50
O nouă modă printre pariori. Să ghicească data morţii bolnavilor de cancer

Pacienţii bolnavi de cancer au devenit o sursă de câştig pentru pariorii din Taiwan, mai bine de 10 case de pariuri care promit câştiguri atractive celor care ghicesc când va muri pacientul funcţionând în oraşul Taizhong.

În afacere sunt implicate atât rudele pacienţilor, dar şi doctorii acestora. Potrivit presei locale, casele de pariuri funcţionează sub acoperirea unor asociaţii de pensionari. Pariorii sunt obligaţi să plătească o taxă de înscriere în joc de 2.000 de dolari taiwanezi (aproximativ 64 de euro).

Pariorii sunt duşi apoi în spitale să-şi aleagă pacienţii bolnavi de cancer în stare terminală. Medicii sunt folosiţi pentru a stabili cotele. Dacă pacientul moare în prima lună de la plasarea pariului, casa de pariuri păstrează banii. Dacă pacientul supravieţuieşte primei luni, depăşind şi estimarea medicilor, pariorii pot să-şi tripleze suma pariată.

Potrivit presei locale, casele de pariuri au câştigat în modul acesta peste trei milioane de euro, până în prezent.

Pariurile se fac, uneori, şi cu ştirea rudelor pacienţilor, care îşi plasează bolnavul la pariuri. În schimb, rudele se aleg cu 10% din banii pariaţi.

"Ceea ce facem noi nu diferă de sistemul asigurărilor sociale. Ne asigurăm că familiile sărace au bani de înmormântare", a declarat şeful unei astfel de case de pariuri, atunci când presa a deconspirat sistemul.

Cei implicaţi în aceste pariuri sunt acum cercetaţi de poliţie.

×