x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Participarea record la alegerile prezidențiale din SUA. Peste 70 de milioane de americani au votat deja

Participarea record la alegerile prezidențiale din SUA. Peste 70 de milioane de americani au votat deja

28 Oct 2020   •   10:26
Participarea record la alegerile prezidențiale din SUA. Peste 70 de milioane de americani au votat deja

Prezență record la alegerile prezidențiale din SUA, unde peste 70 de milioane de americani au votat deja, mai mult decât dublul participării totale la alegerile prezidențiale din 2016, arată o statistică a US Elections Project, publicată marți. 

Participarea masivă la vot indică atât un interes sporit față de competiția dintre președintele actual al SUA, Donald Trump, și rivalul său democrat Joe Biden, cât și dorința alegătorilor de a reduce riscul de expunere la COVID-19, în contextul în care pandemia pare să crească odată cu apropierea iernii, scrie Reuters. 

Democrații au un avantaj semnificativ la votul anticipat. 

Potrivit coordonatorului US Elections Project, profesorul Michael McDonald de la Universitatea Florida, participarea finală la vot ar putea ajunge la cifra record de 150 de milioane, sau 65% dintre potențialii alegători, cea mai ridicată din 1908. 

Sistemul electoral din SUA este o combinație între votul direct și cel indirect. Americanii din fiecare stat votează prin așa numiții electori. Apoi, în funcție de numărul acestora, în ziua alegerilor se decide care candidat la președinție a obținut cele mai multe voturi.

Alegerile se încheie pe 3 noiembrie. 

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale sua prezenţa