x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pe şeful PPE l-a luat gura pe dinainte la Bucureşti

Pe şeful PPE l-a luat gura pe dinainte la Bucureşti

11 Noi 2014   •   18:46
Pe şeful PPE l-a luat gura pe dinainte la Bucureşti

“Dacă cineva mai avea dubii cu privire la faptul că Iohannis nu este altceva decât un continuator al lui Traian Băsescu, astăzi a asistat la dovada cea mai concludentă în susţinerea acestei afirmaţii, odată cu vizita şefului PPE la Bucureşti, prietenul lui Traian Băsescu”, Joseph Daul. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui PLR Andrei Gerea, potrivit căruia vizita la Bucureşti a liderului PPE arată “disperarea” care există în tabăra candidaului ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, în faţa turului doi.

Domnul Daul s-a văzut marţi dimineaţă cu preşedintele Traian Băsescu. După întâlnire, pe Daul l-a luat gura pe dinainte, făcând o mărturisire surprinzătoare. Nu-l intereseaza prea mult corectitudinea politică, dacă el se înţelege bine cu un lider. "Am lucrat întotdeauna bine cu dl preşedinte Băsescu şi când am prieteni cu care lucrez corect nu mă gândesc dacă este vorba despre o situaţie corectă politic sau nu”, a declarat Daul. Care a ţinut să sublinieze faptul că singurul lucru pe care-l poate spune este că “Băsescu va fi foarte mulţumit dacă mişcarea de centru-dreapta va câştiga alegerile duminica viitoare”. N-a vrut să spună despre ce a vorbit cu Băsescu, dar i-a mulţumit acestuia “pentru munca alături de formaţiunea politică europeană”.

Mergând mai departe cu sinceritatea, Daul a declarat că l-a criticat pe premierul Victor Ponta doar când "a deviat de la statul de drept", punctând că va continua să facă acest lucru. Potrivit preşedintelui PPE, "de fiecare dată când statul de drept este pus în chestiune", în interiorul UE "se urcă miza". "Justiţie, stat de drept, combaterea corupţiei sunt lucruri de netăgăduit pentru mine", a spus Daul, uitând, probabil, că în marea familie PPE se află şi premierul ungar Viktor Orban şi partidul său Fidesz, criticat aspru atât de Uniunea Europeană, cât şi de SUA, pentru a fi pus sub semnul întrebării statul de drept.

La 6 noiembrie, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, Victor Ponta, a declarat că unii politicieni de la PPE manifestă un "tip de agresivitate" la adresa României, apreciind că acest lucru trebuie schimbat "pe măsură ce creşte respectul pentru România ca ţară". (M.C)

×