x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul suportă zilnic circa şase milioane de atacuri informatice

Pentagonul suportă zilnic circa şase milioane de atacuri informatice

de Corina Andriuta    |    04 Iun 2010   •   00:00
Pentagonul suportă zilnic circa şase milioane de atacuri informatice

Reţeaua ministerului de apărare a SUA rezistă zilnic la 6 milioane de atacuri ale hackerilor. Aceste date au fost făcute publice la o întrunire cu experţi în securitate informaţională şi jurnalişti, la Washington, de către generalul Keith Alexander care conduce Comandamentul Cibernetic al Pentagonului, informează lenta.ru.



În prima relatare publică  din momentul în care a fost numit în funcţie , Alexander a declarat că este îngrijorat de creşterea numărului de “atacuri” asupra sistemelor informatice ale departamentului apărării, el adăugând că securitatea celor 15 mii de reţele ale Pentagonului este asigurată de 7 milioane de sisteme. Sursele acestor atacuri sunt „teroriştii , grupările criminale şi hackerii”. Generalul a mai spus că interesele ţării sunt în pericol din cauza breşelor pe care le are sistemul informaţional de securitate.

Generarul a adus spre exemplu atacurile hackerilor asupra resurselor guvernamentale în Estonia şi Georgia în 2007 şi 2008. El a mai adăugat că de atunci au apărut noi ameninţări la adresa securităţii. Ordinul de creare al unui comandament cibernetic în incinta Pentagonului a fost semnat de ministrul apărării Robert M. Gates în iunie 2009. În mai 2010 în fruntea comandamentului cibernetic american a fost numit  Keith Alexander. Scopul acestui comandament este asigurarea securităţii reţelelor militare.

×
Subiecte în articol: externe