x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentru prima dată în istorie, două femei vor călători în spațiu

Pentru prima dată în istorie, două femei vor călători în spațiu

22 Feb 2019   •   13:24
Pentru prima dată în istorie, două femei vor călători în spațiu

Pentru prima oară în istorie două femei vor călători în spaţiu anul acesta şi vor fi două astronaute ale agenţiei spaţiale americane NASA, a informat joi una dintre ele, Christina Koch, citată de EFE. 
"Am înţeles că noi două (împreună cu Anne McClain) avem ca misiune un voiaj spaţial. Nu ştiu în ce măsură a informat oficial despre acest lucru NASA", a declarat Koch, la o conferinţă de presă din "Oraşul Stelelor", din afara Moscovei.
Christina Koch a făcut acest anunţ după ce Comisia interdepartamentală a agenţiei spaţiale ruse Roskosmos a confirmat echipajul care va pleca în spaţiu, la 14 martie, de pe cosmodromul de la Baikonur (Kazahstan) spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), la bordul navetei spaţiale Soyuz Ms-12.
Din echipaj fac parte cosmonautul rus Alexey Ovchinin şi colegul său, astronautul american Nick Hague, alături de Christina Koch şi Anne McClain.
Cei doi ar fi trebuit să pornească, la 11 octombrie anul trecut, într-o misiune spaţială de şase luni, dar o defecţiune tehnică survenită la racheta Soyuz, după câteva minute de la decolare, i-a forţat să aterizeze de urgenţă, un prim eşec în istoria misiunilor cu echipaj uman către ISS. 
În septembrie, staţia va fi locuită în mod excepţional de trei echipaje, adică de nouă astronauţi simultan, a dezvăluit Alexey Ovchinin, care a petrecut cinci luni în spaţiu în 2016. "Bineînţeles, va fi un pic cam aglomerat, dar cu cât este mai multă lume, cu atât va fi mai multă bucurie şi este mereu plăcut să vezi figuri noi", a precizat cosmonautul rus.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: nasa femei în spațiu