x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi percheziţii într-o casă a preşedintelui Biden. Se caută din nou documente clasificate

Noi percheziţii într-o casă a preşedintelui Biden. Se caută din nou documente clasificate

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   18:15
Noi percheziţii într-o casă a preşedintelui Biden. Se caută din nou documente clasificate

Anchetatori ai Departamentului Justiţiei din SUA, împreună cu agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au efectuat, miercuri, o percheziţie planificată în casa preşedintelui Joseph Biden din localitatea Rehoboth Beach, în statul Delaware, în cadrul anchetei privind documentele clasificate.

"În virtutea procedurilor standard ale Departamentului Justiţiei, în interesul siguranţei operaţionale şi al integrităţii, această acţiune nu a fost anunţată public, dar noi cooperăm", a declarat avocatul preşedintelui Biden, Bob Bauer, citat de site-ul Axios.com.

Secretarul Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat numirea unui procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite într-un fost birou universitar al lui Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

Aceasta este a treia clădire percheziţionată de anchetatorii americani. Fostul birou din Centrul "Penn Biden" a fost percheziţionat în noiembrie 2022, dar informaţia a fost dezvăluită marţi. Pe 20 ianuarie, agenţii FBI au percheziţionat reşedinţa lui Biden din Wilmington (Delaware).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: documente clasificate Joseph Biden