x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Petro Poroşenko: Conflictul din estul Ucrainei costă 4,5 milioane de euro pe zi

Petro Poroşenko: Conflictul din estul Ucrainei costă 4,5 milioane de euro pe zi

de Agerpres    |    20 Dec 2014   •   20:04

Conflictul din estul separatist prorus costă Ucraina 100 de milioane de grivne (4,5 milioane de euro) pe zi, a declarat sâmbătă preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, în faţa Consiliului de securitate naţională şi de apărare, relatează AFP.

Cu această ocazie, preşedintele Poroşenko a anunţat că Ucraina, care se confruntă cu o gravă criză economică, va aloca 5 % din bugetul său pentru apărare în 2015, faţă de mai puţin de 1 % în acest an, şi că anul viitor vor avea loc o serie de mobilizări parţiale.

''Operaţiunea în estul Ucrainei costă 100 de milioane de grivne pe zi'', a declarat Poroşenko în deschiderea Consiliului de securitate naţională şi de apărare la Kiev, consacrat aprovizionării armatei în zona de conflict.

''Pentru armată, 5 % din PIB este o investiţie în apărare. Punem bazele securităţii pentru întreaga generaţie'', a afirmat preşedintele.

Şeful statului ucrainean, care a supus recent spre aprobare parlamentului un proiect de lege ce deschide calea către aderarea Ucrainei la NATO, a insistat printre altele ca documentul să fie aprobat cât mai repede posibil de către deputaţi.

×