x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pierderea alegerilor municipale de către partidul lui Erdogan, o veste bună pentru acţiunile producătorilor de bere

Pierderea alegerilor municipale de către partidul lui Erdogan, o veste bună pentru acţiunile producătorilor de bere

01 Apr 2019   •   22:55
Pierderea alegerilor municipale de către partidul lui Erdogan, o veste bună pentru acţiunile producătorilor de bere

Acţiunile celui mai mare producător de bere din Turcia au înregistrat luni cea mai puternică creştere din ultimele opt luni, depăşind cu mult avansul de 0,3% înregistrat de principalul indice al bursei de la Istanbul, după ce candidaţii AKP, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, s-au situat pe locul secund atât în capitala Ankara, cât şi la Istanbul, la alegerile municipale de duminică, transmite Bloomberg.

Potrivit rezultatelor preliminare, candidaţii principalului partid de opoziţie din Turcia, Partidului Republican al Poporului (CHP), au câştigat alegerile într-o serie de mari oraşe, inclusiv Istanbul, Ankara, Antalya şi Adana. Toate cele patru oraşe au fost până acum controlate de AKP, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, sau aliaţii săi naţionalişti, MHP. Sub conducerea lui Erdogan, unele municipalităţi din Turcia au luat măsuri pentru a restricţiona vânzările de alcool.

Luni, la închiderea bursei de la Istanbul, acţiunile producătorului de bere Anadolu Efes Biracilik ve Malt Sanayii AS afişau o creştere de 6,9%, cel mai mare avans înregistrat după luna septembrie 2018. De asemenea, titlurile Turk Tuborg Bira ve Malt Sanayii AS, un alt mare producător de bere listat la bursă, înregistrau o creştere de 2,4%.

"Unii investitori ar putea miza pe faptul că restricţiile municipale cu privire la vânzarea de alcool ar putea fi relaxate", a declarat Burak Isyar, analist la firma de brokeraj ICBC Securities din Istanbul.

În pofida creşterilor de luni, acţiunile Anadolu Efes mai au mult de recuperat având în vedere că au pierdut 9,2% în acest an. Compania a raportat un profit de 96,9 milioane lire (16 milioane de dolari) în 2018, sub estimările analiştilor. Pentru acest an, cel mai mare producător de bere din Turcia se aşteaptă la o stabilizare a vânzărilor, potrivit prognozelor publicate în luna februarie.

AGERPRES

×