x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piramida lui Keops, închisă de frica ritualurilor de Apocalipsă

Piramida lui Keops, închisă de frica ritualurilor de Apocalipsă

11 Noi 2011   •   15:23
Piramida lui Keops, închisă de frica ritualurilor de Apocalipsă

Autoritatile din Egipt au inchis vineri Marea Piramida din Giza in urma zvonurilor potrivit carora mai multe grupuri de persoane vor organiza ceremonii in celebrul loc pe 11 noiembrie 2011 la ora 11 si 11 minute, scrie Huffington Post.

Mustafa Amin a declarat ca Piramida lui Khufu, cunoscuta si ca si Piramida lui Keops va fi inchisa pentru vizitatori pana sambata dimineata pentru "lucrari de intretinere necesare".

Inchiderea piramidei vine dupa o serie de evenimente neconfirmate aparute in presa locala. Grupuri de persoane necunoscute ar fi vrut sa organizeze ritualuri evreiesti si masonice la Piramida lui Keops la data 11.11.2011 si ora 11 si 11 minute, pentru ca in acest moment Piramida ar degaja energii misterioase.
Mustafa Amin a precizat ca aceste ceremonii nu sunt reale.

Directorul complexului, Ali al-Asfar, a declarat ca o companie din Egipt a cerut luna trecuta permisiunea de a organiza un eveniment denumit "Imbratiseaza piramida", in cadrul caruia 120 de persoane se vor tine de mana in jurul piramidei. Cererea a fost refuzata de autoritati, iar mai multi egipteni au inceput campanii pe internet pentru ca acest eveniment sa nu aiba loc.

Ali al-Asfar a spus ca inchiderea nu are nicio legatura cu zvonurile, acest lucru intamplandu-se pentru ca in urma numarului mare de vizitatori din ultimul timp, piramida avea nevoie de reabilitare.

Restul complexului, care include celelalte doua piramide uriase, numeroase morminte si Sfinxul, au ramas deschise vineri, securitatea fiind mai intarita decat in mod obisnuit.

Dupa ce a trecut de ora 11 si 11 minute, al-Asfar a declarat ca nu a vazut nimic neobisnuit.

×