x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pisica premierului Noii Zeelande, ucisă de un vecin, din greşeală

Pisica premierului Noii Zeelande, ucisă de un vecin, din greşeală

10 Iul 2019   •   13:41
Pisica premierului Noii Zeelande, ucisă de un vecin, din greşeală

Un vecin măcinat de remuşcări al premierului Noii Zeelande a dezvăluit public, miercuri, că este responsabil de moartea accidentală a felinei sale, Paddles - supranumită ''prima pisică a ţării'' - pe care a călcat-o cu maşina, relatează AFP.
Felina a decedat în noiembrie 2017, la scurt timp după ce Jacinda Ardern a devenit prim-ministru, însă circumstanţele morţii nu au fost făcute publice până în prezent.
Paddles era un membru celebru al familiei premierului. Pisica avea cont pe Twitter - @FirstCatofNZ - care era urmărit de peste 11.000 de utilizatori.
Revista americană Vanity Fair a notat că Paddles ''a ajutat-o pe Ardern să devină un lider 'cool' şi fermecător, pe care Statele Unite şi l-ar dori''.
Pisica Paddles, care era polidactilă având degete suplimentare similare degetului mare, s-a făcut remarcată şi prin faptul că a întrerupt prima convorbire a premierului neozeelandez cu preşedintele american, Donald Trump. Partenerul lui Ardern, Clarke Gayford, a declarat pentru The Spinoff: "A sărit pe scaun lângă Jacinda şi a început să miaune pentru a-şi anunţa prezenţa".
Vecinul premierului, identificat doar cu numele Chris, a dezvăluit pentru site-ul stuff.co.nz că dădea înapoi cu maşina pentru a ieşi din curte când pisica a ajuns sub roţile autovehiculului său. ''La început a fost şocant, m-am simţit destul de rău pentru că ştiam câte ceva din istoria ei, ştiam că Paddles era prezentă pe reţelele de socializare şi avea câte un deget în plus', a declarat el.
''Am ştiut şi că pentru Jacinda şi (partenerul său) Clarke, Paddles era la acel moment copilul lor blănos şi adorat'', a adăugat bărbatul.
Imediat după incident el a recunoscut fapta în faţa cuplului, iar Ardern s-a arătat înţelegătoare, după cum a explicat Chris. Copiii bărbatului au adresat condoleanţe premierului şi i-au cerut ca tatăl lor să nu fie trimis la închisoare, a dezvăluit el.
După aceste prime confesiuni publice, pe contul @FirstCatofNZ a fost reamintită istoria lui Paddles şi a fost publicat primul mesaj după mai bine de un an: ''Te-am iertat.#prrp".
După evenimentul nefericit, şefa Guvernului Noii Zeelande a anunţat că "prima pisică a ţării" a murit după ce a fost călcată de o maşină în apropiere de locuinţa ei din Auckland. "Toţi cei care aţi pierdut vreodată un animal de companie ştiţi cât de trişti de simţim", a scris la acea vreme pe Facebook Jacinda Ardern.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: noua zeelandă