x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ploi şi alunecări de teren CATASTROFALE la Hiroshima. Cel puţin 27 de oameni au murit (VIDEO)

Ploi şi alunecări de teren CATASTROFALE la Hiroshima. Cel puţin 27 de oameni au murit (VIDEO)

20 Aug 2014   •   10:51
Ploi şi alunecări de teren CATASTROFALE la Hiroshima. Cel puţin 27 de oameni au murit (VIDEO)

Cel puţin 27 de persoane au murit şi alte 10 sunt date dispărute în alunecările de teren survenite din cauza ploilor torenţiale în oraşul japonez Hiroshima (sud-vest), conform Kyodo şi AFP, citate de Agerpres. Potrivit imaginilor transmise de televiziuni, şuvoaiele cu nămol, provocate de recentele ploi diluviene, i-au surprins pe locuitori în plină noapte şi au înghiţit case în mai multe cartiere.

Printre victime figurează persoane în vârstă blocate în casele lor, cel puţin doi copii ai aceleiaşi familii, de 2 şi 11 ani, dar şi un pompier care şi-a pierdut viaţa în cursul operaţiunilor de salvare.

Mai multe sute de soldaţi ai forţelor de autoapărare - 500, potrivit Kyodo - au fost trimise la locul catastrofei pentru a ajuta serviciile de salvare care îşi desfăşoară activitatea în condiţii dificile, pe un teren impracticabil.

Premierul Shinzo Abe, care era în vacanţă de vară, s-a întors la biroul său din Tokyo pentru gestionarea situaţiei provocate de catastrofa naturală de la Hiroshima.

Kyodo precizează că multe noi cartiere rezidenţiale au fost construite pe un teren instabil în zona muntoasă din Hiroshima. Solul din prefectura Hiroshima este cunoscut pentru faptul că are tendinţa de a aluneca uşor atunci când este îmbibat de apă.

În 1999, o alunecare de teren din cauza ploilor puternice a provocat 32 de morţi sau dispăruţi în aceleaşi zone ale prefecturii Hiroshima.





×