x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poligoanele din Ucraina, umplute până la refuz de civili care vor să înveţe să tragă cu arma

Poligoanele din Ucraina, umplute până la refuz de civili care vor să înveţe să tragă cu arma

de Agerpres    |    30 Mar 2014   •   12:10
Poligoanele din Ucraina, umplute până la refuz de civili care vor să înveţe să tragă cu arma

Ucrainenii au umplut poligoanele de tir şi centrele de pregătire militară din ţară pentru a învăţa să tragă cu armele de foc şi să deprindă lupta corp la corp pe fondul anexării Crimeii de către Rusia şi al "manevrelor" armatei ruse la frontiera estică a ţării, relatează duminică postul de televiziune ucrainean TSN.

Poligoanele de tir sunt arhipline, iar în unele locuri nu există suficienţi instructori. Bărbaţii învaţă, în special, să mânuiască puştile cu repetiţie, în timp ce femeile învaţă să folosească pistoalele.

În materialul difuzat pe această temă, în una din imagini apare un fost puşcaş marin, care îi învaţă pe cursanţi cum să "ucidă duşmanul mai uşor".

Pregătirea militară a revenit în unele şcoli ucrainene, ca materie opţională. Instructorul explică faptul că această formă de luptă corp la corp este ceva mai specială şi că nu a fost încă predată în niciuna din instituţiile de învăţământ din fosta URSS.

Pe de altă parte, Rusia şi-a retras o bună parte din militarii săi desfăşuraţi la graniţa cu Ucraina, unde au mai rămas aproximativ 10.000 de soldaţi, scrie duminică pe contul său de Facebook expertul militar ucrainean Dmitri Tâmciuk.

"Astăzi (duminică) a fost înregistrată cea mai mică concentrare de trupe de la începutul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, dar acesta nu este un motiv de bucurie, deoarece trupele ruseşti pot reveni din nou la hotarele noastre, aşa cum s-a întâmplat înainte", menţionează el, în postarea sa.

"Este pentru prima de la începutul invaziei când putem să respirăm mai uşor. Moscova nu numai că insistă cu ardoare că nu intenţionează să ne atace la graniţa de est şi sud, dar chiar a şi retras o bună parte din trupe", mai spune Tâmciuk, sugerând că aceasta ar putea fi un rezultat al discuţiei telefonice de vineri dintre preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin, respectiv Barack Obama.

Kievul declarase anterior că Rusia are concentrate la frontiera cu Ucraina aproximativ 100.000 de soldaţi, în timp ce Occidentul vorbise de aproximativ 50.000 de militari.

×
Subiecte în articol: poligon poligon tragere ucraina