x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia spaniolă a dezmembrat o reţea de români care racola femei din România pentru a practica prostituţia

Poliţia spaniolă a dezmembrat o reţea de români care racola femei din România pentru a practica prostituţia

de Agerpres    |    12 Aug 2014   •   20:10
Poliţia spaniolă a dezmembrat o reţea de români care racola femei din România pentru a practica prostituţia

Treisprezece persoane au fost arestate în Spania pentru că au atras 11 femei din România cu promisiunea unei vieţi mai bune şi apoi le-au obligat să se prostitueze, relatează marţi ediţia spaniolă a publicaţiei The Local.

Femeile au fost eliberare din bordeluri din Malaga şi Girona, unde au fost exploatate sexual de compatrioţi de-ai lor şi au fost puse să lucreze până la 10 ore pe zi, sub ameninţarea violenţei.

Unele dintre ele au ajuns în Spania păcălite de traficanţi români care le-au promis o viaţă mai bună, în timp ce altele au căzut victimă aşa-zisei înşelătorii "lover boy", se precizează într-un comunicat al poliţiei. Această din urmă metodă presupune ca unul din traficanţii de persoane să înceapă o relaţie intimă cu victima pentru a-i câştiga încrederea, pentru ca apoi să o oblige să practice prostituţia.

Una din femeile eliberate, care avea doar 18 ani, fusese dată dispărută de familia ei din România.

Poliţia a menţionat în comunicat "controlul de fier" exercitat de reţeaua de trafic sexual "bine organizată", care le ţinea pe femei complet izolate de lumea exterioară. 

×
Subiecte în articol: prostitutie romani spania