x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politica de la Chişinău goneşte FMI

Politica de la Chişinău goneşte FMI

de Sînziana Stancu    |    08 Iun 2009   •   00:00

Negocierile Fondului Monetar Internaţional (FMI) cu Republica Moldova se vor amâna până la toamnă, a declarat şefului misiunii Departamentului Europa al FMI, Graeme Justice, aflat la Chişinău, în cadrul întrevederii cu preşedintele moldovean Vladimir Voronin, relatează Omega, în pagina electronică, citată de Mediafax.



Obiectivul misiunii Fondului Monetar Internaţional la Chişinău privind încheierea unui nou Program de finanţare pentru Moldova nu a avut succes, din cauza evoluţiilor politice din ţară, a declarat Justice. El a mai precizat că misiunea FMI va reveni în toamnă, la Chişinău, după alegerile parlamentare anticipate şi desemnarea unui nou guvern.

FMI este în continuare dispus să acorde sprijin financiar Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al preşedinţiei moldovene, în care se subliniază şi intenţia fermă a Chişinăului de a lua toate măsurile necesare pentru normalizarea situaţiei politice din ţară şi a condiţiilor necesare pentru o dezvoltare economică durabilă şi stabilă.

×
Subiecte în articol: externe