x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ponta, la Budapesta: "Ori ne certăm, îi aţâţăm pe acei extremişti, ori avem o colaborare ca ţări europene"

Ponta, la Budapesta: "Ori ne certăm, îi aţâţăm pe acei extremişti, ori avem o colaborare ca ţări europene"

09 Mar 2013   •   17:20
Ponta, la Budapesta: "Ori ne certăm, îi aţâţăm pe acei extremişti, ori avem o colaborare ca ţări europene"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta, aflat sâmbătă la Budapesta ca invitat la conferinţa naţională a socialiştilor maghiari,  a făcut o comparaţie cu prezenţa anuală a premierului Ungariei, Viktor Orban, la Balvanyos, prezenţă care nu i se pare una anormală dar faţă de care a dorit să transmită un mesaj prin prezenţa sa la reuniunea MSZP - informează Agerpres pe site-ul său.

"Am dorit să transmit un mesaj prin prezenţa mea - că suntem două ţări vecine, două popoare. Ori mergem pe idei extremiste, ne certăm, îi aţâţăm pe acei extremişti care ne fac rău, ori avem un dialog, o colaborare ca ţări europene", a spus premierul, într-o conferinţă de presă, arătând că opţiunile sale sunt clare în privinţa colaborării în plan european inclusiv în ceea ce priveşte aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

În acest context, primul-ministru a dorit să transmită un avertisment către guvernul FIDESZ, aflat în perioadă de campanie electorală.

El i-a cerut premierului Viktor Orban, care nu a avut parte de nicio manifestaţie de protest de câte ori a fost în România, să dea dovadă de mai multă modestie şi atenţie, aşa cum intenţionează să facă şi guvernul de la Bucureşti. "Asum din partea Guvernului României foarte multă modestie şi atenţie dar în acelaşi timp le cer celor din guvernul maghiar foarte multă atenţie. Nu pot să mă fac că nu aud dacă vor mai exista declaraţii fie şi la nivel de secretar de stat", a spus Ponta, argumentând că faptul că a primit un răspuns călduros de la cei 10.000 de participanţi de la reuniunea PSU îl face să creadă că singura opţiune pentru a câştiga este dialogul politic.

Jobbik - extrema-dreaptă ungară - a organizat sâmbătă, la Budapesta, o manifestaţie de protest faţă de vizita premierului român.

×