x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Popularitatea presedintelui Macron s-a topit în timpul verii

Popularitatea presedintelui Macron s-a topit în timpul verii

11 Sep 2018   •   09:15
Popularitatea presedintelui Macron s-a topit în timpul verii

Popularitatea preşedintelui francez, Emmanuel Macron, a scăzut cu 12% în timpul verii, ajungând la 29% opinii favorabile, indică un sondaj Odoxa difuzat marţi. 

 

Potrivit sondajului, 71% din cei intervievaţi (cu 12% mai mulţi decât la sondajul precedent) au o opinie negativă despre şeful statului, ceea ce reprezintă un record de nepopularitate pentru Macron de această dată, şi numai 29% dintre persoanele chestionate îl consideră un preşedinte ''bun''. 

Macron pierde teren în toate sectoarele opiniei publice, la încheierea unei vacanţe marcate de plecarea a doi miniştri, cei mai populari, Nicolas Hulot şi Laura Flessel, conform sondajului, realizat pentru L'Express, France Inter şi Presse regionale. 

Premierul francez, Edouard Philippe, pierde la rândul său 5%, din 35%, cât avea într-un sondaj realizat la sfârşitul lui iunie, şi 64% din persoanele chestionate au o opinie negativă despre el. 

Sondajul a fost realizat online, în perioada 5 şi 6 septembrie, pe un eşantion de 1.004 persoane cu vârste de şi peste 18 ani, marja de eroare fiind între 1,4% şi 3,1%. AGERPRES

×