x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Carnea porcilor morţi de frig sau de la boli a fost vândută timp de mai mulţi ani populaţiei din Shanghai

Carnea porcilor morţi de frig sau de la boli a fost vândută timp de mai mulţi ani populaţiei din Shanghai

02 Apr 2013   •   14:16
Carnea porcilor morţi de frig sau de la boli a fost vândută timp de mai mulţi ani populaţiei din Shanghai
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Cazul celor peste 20.000 de porci morţi care au fost aruncaţi luna trecută în râul Huangpu din China, care este sursă de apă potabilă pentru Shanghai, a condus şi la descoperirea că în acest oraş s-a vândut de-a lungul anilor carnea porcilor morţi în urma unor boli sau a frigului, relatează agenţia Xinhua citată de agerpres.ro.

"Oamenii din Shanghai habar n-au câţi porci morţi au mâncat", afirmă patronul unui restaurant din localitatea apropiată Jiaxing, adăugând că a existat un trafic ilegal cu porci morţi între acest oraş şi Shanghai.

Potrivit presei locale, anii trecuţi s-a dezvoltat un adevărat comerţ ilegal practicat de grupuri infracţionale care tranşau şi vindeau carnea porcilor morţi, carnea fiind tratată cu nişte coloranţi pentru a-i disimula proasta calitate.

Unele grupuri au fost descoperite de poliţie, şeful unuia dintre ele fiind condamnat recent la închisoare pe viaţă pentru procesarea şi vânzarea cărnii a 78.000 de porci morţi.

Cum nu mai aveau cui să vândă porcii ca urmare a destructurării acestor grupuri, agricultorii s-au debarasat de porci aruncându-i în apele râului. Ei aveau posibilitatea să predea porcii autorităţilor, dar plătind echivalentul a circa 6,2 euro, sumă importantă pentru un agricultor chinez. Aşa că au preferat să-i vândă mafiilor locale la un preţ de circa 12 eurocenţi pentru fiecare jumătate de kilogram de carne. 

×
Subiecte în articol: carne de porc porci morti porci china