x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Postul de radio Vocea Americii va înceta să mai emită în Rusia

Postul de radio Vocea Americii va înceta să mai emită în Rusia

09 Apr 2014   •   22:13
Postul de radio Vocea Americii va înceta să mai emită în Rusia

Postul de radio Vocea Americii, finanţat de Statele Unite, va înceta să mai emită în Rusia după ce agenţia publică de presă Rossia Segodnia (Rusia Astăzi) a decis să suspende cooperarea ce permitea difuzarea emisiunilor postului american, relatează miercuri AFP citându-l pe directorul agenţiei ruse.

"Rossia Segodnia (Rusia Astăzi) nu va mai lucra cu Vocea Americii" şi contractul de colaborare nu va fi reînnoit, a anunţat Dmitri Kisselev, pe care preşedintele Vladimir Putin l-a numit în luna decembrie la conducerea acestui grup media ce reuneşte agenţia de presă Ria Novosti, postul de televiziune RT şi postul de radio Vocea Rusiei.

'Parcă vin din altă lume. Sau cel puţin dintr-o lume care nu mai există. Consider aceste staţii drept nişte spamuri pe undele noastre', a spus Kisselev, referindu-se la posturile Vocea Americii şi Radio Libertatea (Radio Liberty), acesta din urmă fiind de asemenea finanţat de guvernul american şi difuzat în Rusia. Întreruperea colaborării 'nu are nimic de-a face cu libertatea de exprimare', pentru că aceste posturi 'nu fac nimic original', a încercat el să justifice decizia.

Dmitri Kisselev este un prezentator controversat, cunoscut pentru accentele sale antiamericane, şi figurează pe lista celor sancţionaţi de Uniunea Europeană după anexarea Crimeii. Sistarea difuzării Vocii Americii în Rusia a fost confirmată şi de agenţia americană Broadcasting Board of Governors, însărcinată cu controlul mass-media finanţate de Administraţia de la Washington.

×