x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prăbuşirea economiei româneşti loveşte şi peste Prut

Prăbuşirea economiei româneşti loveşte şi peste Prut

de Corina Andriuta    |    10 Iun 2010   •   00:00

Situaţia precară din România va afecta grav Moldova, a declarat miercuri fostul ministru al economiei, deputatul comunist Igor Dodon, în cadrul unei mese rotunde dedicate crizei economice din Moldova şi România organizate de către organizaţia "Transform Moldova".



Dodon susţine că România este partenerul cheie în comerţul extern al Republicii “Moldova: “Exportul către România constituie 25-30% din produsele autohtone moldoveneşti. În cazul reducerii capacităţii de cumpărare în  România, nivelul exportului moldovenesc va scădea brusc. În momentul de faţă observăm un nou val a crizei economice mondiale la noi în ţară”.

El a mai adăugat că în ultimii ani România a obţinut rezultate semnificative în economia externă şi a devenit un fel de tampon pentru investiţii străine în Republica Moldova. “Situaţia nu poate să nu afecteaze şi participarea investitorilor în problemele ţării mai ales că în 2009 volumul investiţiilor străine în Moldova a scăzut de opt ori”, a subliniat Igor Dodon. “Rămâne deschis subiectul privind promisiunea făcută de România Republicii Moldova de acordare a unui grant în valoare de 100 milioane de euro pentru susţinerea bugetară şi a infrastructurii”, spune Dodon, citat de newsmoldova.ru.

Din spusele lui , autorităţile din Moldova trebuie să se pregătească pentru “următoarea lovitură” care va deveni o consecinţă a crizei din România cât şi a problemelor social-economice din Grecia, dar şi a situaţiei tarifelor la încălzire.



×
Subiecte în articol: externe