Premierul britanic Boris Johnson va anunța un plan de ieşire progresivă din izolare, în următoarele zile. Acesta cuprinde serie de măsuri pentru ca activitatea în companii să fie mai sigură, relatează media din Regatul Unit, citată de AFP.
Cu un bilanţ de 28.446 de morţi, Marea Britanie este a doua cea mai afectată ţară din Europa de pandemia de coronavirus. Izolarea a fost decretată la 23 martie şi prelungită până joi, dată la care ar urma să fie reevaluată.
Închiderea cantinelor în companii, reducerea numărului de birouri comune şi curăţenie suplimentară se află printre măsurile luate în considerare de guvern pentru a le permite companiilor să îşi reia activităţile.
Angajaţii în contact cu publicul vor fi protejaţi de ecrane de plastic, iar cei care pot lucra de acasă sunt încurajaţi să continue să facă acest lucru.
Cei care trebuie neapărat să se deplaseze la birou vor lucra în orare decalate pentru a se evita aglomerarea metrourilor şi trenurilor de navetişti.
De la începutul izolării, guvernul le transmite cu regularitate britanicilor "să rămână acasă" şi să evite "orice deplasare neesenţială".
Înainte de a-i putea primi din nou la sediile lor angajaţii, companiile vor trebuie să facă "o evaluare a riscurilor".
Dacă distanţa recomandată de doi metri între angajaţi nu poate fi respectat, trebuie luată în considerare folosirea echipamentelor individuale de protecţie, însă această chestiune ridică întrebări în rândul antreprenorilor.
Introducerea unor măsuri de distanţare socială în aeroporturi este imposibil de pus în practică, consideră John Holland-Kaye, directorul Aeroportului Heathrow din Londra, cel mai mare din Europa.
"Acest lucru nu ar funcţiona în aviaţie sau în orice altă formă de transport public, şi nu e vorba de avion, ci e problema lipsei de spaţiu din aeroport. Pentru un singur mare avion de pasageri, ar fi nevoie de o coadă de aşteptare de un kilometru".