x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul irakian, despre venirea consilierilor militari americani: "O măsură tardivă, dar binevenită"

Premierul irakian, despre venirea consilierilor militari americani: "O măsură tardivă, dar binevenită"

08 Noi 2014   •   23:00
Premierul irakian, despre venirea consilierilor militari americani: "O măsură tardivă, dar binevenită"

Bagdadul a salutat sâmbătă trimiterea de consilieri militari, în special americani, în Irak, pentru a-l ajuta în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), dar a calificat această măsură un pic tardivă, informează AFP. "Aceasta este o măsură un pic tardivă, dar binevenită", a anunţat într-un comunicat biroul de presă al premierului irakian Haidar al-Abadi.

Amintind că guvernul irakian le-a cerut membrilor coaliţiei internaţionale să-l ajute la înarmarea şi antrenarea forţelor sale, biroul de presă al lui Abadi subliniază că membrii coaliţiei 'şi-au dat acordul', că (în acest scop) 'au fost alese patru din cinci baze de antrenament irakiene' şi că ei 'au început deja să trimită formatori'.

SUA au anunţat vineri aproape o dublare a contingentului lor în Irak, prin trimiterea a 1.500 de consilieri militari suplimentari, în scopul de a consilia şi antrena forţele irakiene, inclusiv kurde, în războiul împotriva SI.

Susţinute, din 8 august, de lovituri aeriene ale coaliţiei internaţionale, forţele irakiene s-au redresat într-o oarecare măsură, însă continuă să aibă dificultăţi în a recuceri teritoriile ajunse în mâinile jihadiştilor.

×