x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Ucrainei: Avionul malaezian putea fi doborât numai de profesionişti, nu de nişte "gorile bete"

Premierul Ucrainei: Avionul malaezian putea fi doborât numai de profesionişti, nu de nişte "gorile bete"

de Agerpres    |    19 Iul 2014   •   18:50
Premierul Ucrainei: Avionul malaezian putea fi doborât numai de profesionişti, nu de nişte "gorile bete"

Pentru a doborî un avion este nevoie de profesionişti, pentru că acest lucru nu poate fi făcut de un grup de "gorile bete", a declarat premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk într-un interviu publicat sâmbătă, sugerând că cei care au lansat racheta sol-aer ce a lovit avionul malaezian prăbuşit joi în estul Ucrainei sunt specialişti ruşi, consemnează agenţia Reuters.

"Este nevoie de persoane foarte calificate pentru a găsi ţinte şi a lansa rachete", a spus Iaţeniuk în interviul acordat săptămânalului german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

"Este posibil ca aceste persoane să fi venit din Rusia", pentru că sistemele de rachete antiaeriene "nu pot fi operate de gorile bete", a argumentat el.

Declaraţia lui Iaţeniuk survine după ce şeful contraspionajului ucrainean, Vitali Nada, a declarat că autorităţile de la Kiev dispun de dovezi ce atestă că avionul malaezian a fost doborât de insurgenţi cu ajutorul unor ruşi calificaţi în manevrarea sistemelor de apărare antiaeriană, fără să ofere alte precizări.

Cu o zi în urmă, în timpul şedinţei Consiliului de Securitate al ONU, convocate ca urmare a catastrofei aviatice din Ucraina, ambasadorul SUA, Samantha Power, a vorbit de asemenea despre posibilitatea ca insurgenţii care au doborât respectivul avion să fi fost asistaţi de tehnicieni militari ruşi.

Citește și Apocalipsa vine AZI
13 Apocalipse pe care le-am ratat și încă una, care va veni

×