x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presa germana a descoperit "arma infernala" a rusilor!

Presa germana a descoperit "arma infernala" a rusilor!

19 Ian 2018   •   16:05
Presa germana a descoperit "arma infernala" a rusilor!

Rusia se doteaza cu o versiune modificata a lansatorului de rachete multiple, TOS-1, una dintre cele mai puternice arme ale tarii, fara analog in lume, sustine saptamalul german Stern.

 

Rusii vor fabrica o varianta imbunatatita a lansatorului de rachete multiple TOS-1, TOS-2, montata pe platforma Armata, precizeaza publicatia germana, mentionand ca sistemul TOS-1 este utilizat in Siria de trupele guvernamentale.

Potrivit sursei citate, se intentioneaza ca dispozitivul sa fie instalat pe un vehicul cu roti si, eventual, pe platforma de lupta Boomerang, pentru a-si spori mibilitatea. 

O particularitate a lansatorului de rachete rezida, printre altele, in faptul ca sistemul de foc include 30 de tuburi care trag rachete cu ogive termobarice.

Dupa tir, o prima explozie deschide rezervorul la o altitudine dinainte stabilita, dispersand continutul intr-un nor care se amesteca in aerul ambiant. Urmeaza explozia celei de a doua incarcaturi, care provoaca o comprimare a aerului.

Stern afirma ca este imposibil sa scapi de acest efect, chiar daca te-ai afla intr-un buncar subteran. In plus, "aceasta arma infernala" ar fi, de asemenea, capabila sa neutralizeze campurile de mine. Noul sistem va fi livrat, potrivit informatiilor Stern, intre 2018 si 2025.

 

×
Subiecte în articol: rachete lansator rachete rusia arma