x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Presa iraniană: "Carla Bruni merită să moară"

Presa iraniană: "Carla Bruni merită să moară"

01 Sep 2010   •   00:00
Presa iraniană: "Carla Bruni merită să moară"

Cotidianul ultraconservator Kayhan, în ale cărui pagini Carla Bruni a fost numită prostituată, a revenit astăzi asupra subiectului, adăugând că Bruni este "vrednică de moarte". În plus, Carla este criticată pentru relaţiile din trecut. Ba, mai mult, preşedintele Sarkozy a divorţat din vina ei de cea de-a doua soţie, Cecilia."Analizând trecutul Carlei Bruni, se vede clar de ce această femeie lipsită de moralitate îi ia apărarea unei iraniene care a comis adulter, a fost complice la uciderea soţului şi a fost condamnată la moarte", scriu cei de la Kayhan, care continuă şi mai virulent: "de fapt, ea însăşi merită să moară".

Prin vocea ministerului de externe, Franţa ia atitudine faţă de jignirile la adresa Carlei Bruni-Sarkozy.

"Insultele ziarului Kayhan, preluate de site-urile iraniene, la adresa mai multor personalităţi franceze, între care doamna Carla Bruni-Sarkozy, sunt inacceptabile", a fost mesajul diplomaţiei franceze.

La rândul său, guvernul iranian a transmis că "Republica islamică nu aprobă insultele la adresa conducătorilor altor ţări".

"Sper ca toată presa să fie atentă. Putem critica politica ostilă a anumitor state sau comportamentul conducătorilor altor ţări şi să ne exprimăm convingerile, dar nu trebuie să folosim insulte - nu este corect", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Iran.

×
Subiecte în articol: externe