x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Ciprului învinuit oficial pentru explozia în care şi-a pierdut viaţa şeful forţelor navale

Preşedintele Ciprului învinuit oficial pentru explozia în care şi-a pierdut viaţa şeful forţelor navale

03 Oct 2011   •   11:39
Preşedintele Ciprului învinuit oficial pentru explozia în care şi-a pierdut viaţa şeful forţelor navale
Dimitris Christofias, presedintele Ciprului este invinuit, oficial, de procurorii care ancheteaza circumstantele exploziei din 11 iulie 2011, in care si-au pierdut viata 13 persoane, inclusiv seful marinei cipriote, anunta BBC.
Intr-o conferinta de presa, procurorul Polys Polyviou a declarat ca presedintele poarta o responsabilitate 'foarte grea si serioasa' pentru incident si va fi acuzat de neglijenta. Polyviou a adaugat ca modul in care munitia a fost stocata la baza navala Evangelos Florakis, in imediata vecinatate a principalei unitati de producere a energiei electrice a tarii a fost 'complet iresponsabila'.
Aproape 100 de containere cu munitie provenita din iran, aflata in stare de degradare, au sarit in aer la 11 iulie, provocand cel mai grav accident din istoria Ciprului. Intreaga economie a statului insular a fost afectata in urma avarierii statiei de producere a curentului electric.
Ministrii Apararii si cel de Externe, precum si alti oficiali au demisionat in urma catastrofei.

×