x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Președintele Egiptului neagă acuzațiile de corupție aduse de un om de afaceri

Președintele Egiptului neagă acuzațiile de corupție aduse de un om de afaceri

14 Sep 2019   •   22:00
Președintele Egiptului neagă acuzațiile de corupție aduse de un om de afaceri

Preşedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sissi, a negat acuzaţiile de corupţie la adresa sa şi a armatei, lansate din străinătate de un om de afaceri egiptean, afirmând că este cinstit şi fidel țării sale.

O serie de imagini video în care preşedintele Sissi şi armata egipteană sunt acuzate de corupţie provoacă de mai multe zile agitaţie pe reţelele sociale. Înregistrările îl prezintă pe omul de afaceri, Mohamed Aly, exilat în Spania, care afirmă, în limba arabă, că autorităţile îi datorează milioane de lire egiptene pentru lucrările de construcții efectuate de compania sa Amlaak. Acesta nu furnizează nicio dovadă pentru acuzaţiile sale dar spune că armata s-a lansat în mai multe planuri ratate care nu au adus niciun venit oamenilor și critică ironic proiectele orgolioase ale autorităților egiptene.

"Sunt minciuni şi ele au drept scop să frângă voinţa egiptenilor şi să-i facă să-şi piardă orice speranţă şi încredere în ei înşişi", a spus Sissi la un congres al tinerilor în Cairo.

Chiar dacă nu există cifre credibile cu privire la ponderea exactă pe care armata o are în economia egipteană, aceasta intervine în producţia de diverse bunuri, de la maşini de spălat și până la construcţia de drumuri. După venirea la putere a lui Sissi în 2013, care a fost și şef al armatei, această implicare a devenit mai vizibilă.
Purtătorul de cuvânt al armatei egiptene a afirmat recent că forţele armate supervizează mai mult de 2.300 de proiecte naţionale, pentru realizarea rărora a angajat circa cinci milioane de civili.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Egipt coruptie