x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Ucrainei, aşteptat să facă o vizită în curând la Casa Albă

Preşedintele Ucrainei, aşteptat să facă o vizită în curând la Casa Albă

09 Aug 2019   •   22:40
Preşedintele Ucrainei, aşteptat să facă o vizită în curând la Casa Albă

Donald Trump a declarat vineri că noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost invitat la Casa Albă, şi că va efectua o vizită în SUA foarte curând, relatează Reuters.

Într-o întâlnire cu reporterii acreditaţi la Casa Albă, preşedintele american a spus că el crede că Zelenski este "un tip foarte rezonabil" şi că el ar putea să ajungă la o înţelegere cu şeful statului rus, Vladimir Putin.

"Aşteptăm cu nerăbdare o întâlnire cu el. Cred că el va ajunge la o înţelegere cu preşedintele Putin. El a fost deja invitat la Casa Albă şi doreşte să vină.Cred că va veni. Este o persoană foarte raţională, îşi doreşte pacea în Ucraina. Cred că va veni foarte curând", a afirmat Donald Trump, citat de day.kyiv.ua.

Fost actor de comedie şi vedetă a unui sitcom de televiziune, Volodimir Zelenski a fost învestit în funcţia de preşedinte al Ucrainei în luna mai.

Potrivit presei de la Kiev, însărcinatul cu afaceri american în Ucraina, William Taylor, anunţase anterior că se pregăteşte o vizită oficială a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski în Statele Unite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: ucraina sua