x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Previziuni sumbre. Cea mai mare putere a lumii ar putea intra în incapacitate de plată

Previziuni sumbre. Cea mai mare putere a lumii ar putea intra în incapacitate de plată

29 Sep 2021   •   19:00
Previziuni sumbre. Cea mai mare putere a lumii ar putea intra în incapacitate de plată

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a declarat că banca se pregătește pentru o eventuală intrare în incapacitate de plată a SUA, chiar dacă Congresul va evita, conform așteptărilor, acest eveniment "catastrofal", prin ridicarea plafonului de îndatorare, relatează CNN.

Într-un interviu, Dimon a declarat că JPMorgan a început să facă scenarii pentru modul în care o eventuală incapacitate de plată ar afecta piețele financiare, ratele de capital, contractele cu clienții și ratingurile de credit ale Americii. Este un lucru pe care Dimon spune că banca l-a mai făcut în timpul precedentelor situații limită legate de plafonul de îndatorare.

"De fiecare dată când apare această problemă, se rezolvă, dar nu ar trebui să ajungem niciodată atât de aproape", a declarat Dimon pentru Reuters. "Cred pur și simplu că toată chestia asta este greșită și că într-o zi ar trebui să avem o lege bipartizană și să scăpăm de plafonul datoriei. Este vorba doar de politică".

Dimon a declarat că JPMorgan analizează contractele clienților pentru a se pregăti pentru o eventuală incapacitate de plată.

"Dacă îmi amintesc corect, ultima dată când ne-am pregătit pentru acest lucru, ne-a costat 100 de milioane de dolari", a spus el.

JPMorgan a refuzat să facă alte comentarii.

În timpul unei audieri de la începutul acestui an, Dimon a declarat că, în timpul dezbaterilor anterioare privind plafonul datoriei, banca a investit timp și bani pentru a investiga ce ar putea însemna un default al SUA.

Totodată, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a declarat marți în fața parlamentarilor, că guvernul federal va rămâne fără bani până la 18 octombrie, pregătind terenul pentru o potențială incapacitate de plată dacă Congresul nu ridică limita de îndatorare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: sua incapacitate de plata