x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prezervativul deschide o nouă luptă între coreeni şi niponi

Prezervativul deschide o nouă luptă între coreeni şi niponi

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Iul 2008   •   00:00
Prezervativul deschide o nouă luptă între coreeni şi niponi

11:42 •  Reclamele la prezervativele japoneze au fost retrase din metroul din Seul, în condiţiile nemulţumirii sud-coreenilor faţă de Japonia, din cauza unui conflict teritorial între cele două ţări, relatează AFP.

Reclamele la prezervativele japoneze au fost retrase din metroul din Seul, în condiţiile nemulţumirii sud-coreenilor faţă de Japonia, din cauza unui conflict teritorial între cele două ţări, relatează AFP.

 

CEARTĂ. Guvernul sud-coreean a reacţionat cu indignare luni la decizia Ministerului japonez al Educaţiei de a instrui profesorii din licee să includă în programă revendicarea Japoniei asupra insulelor Takeshima, numite Dokdo de către sud-coreeni, situate la jumătatea distanţei dintre cele două ţări. Cele circa 30 de insule, cu o suprafaţă torală de 18,7 hectare, sînt ocupate de Coreea de Sud, care are acolo un mic detaşament al poliţiei maritime şi spune că acest teritoriu îi aparţine de secole. În urma acestui nou episod de conflict, "am primit plîngeri din partea populaţiei în legătură cu promovarea prezervativelor japoneze şi am luat imediat măsuri", a explicat Kim Jeong-Hwan, purtătorul de cuvînt al serviciilor de metrou din Seul. Circa 200 de panouri publicitare, care promovau prezervativele japoneze Okamoto, au fost retrase, la cinci zile de la instalare, în condiţiile în care ar fi trebuit să rămînă o lună. "Dacă acest conflict teritorial nu s-ar fi declanşat din nou, nu am fi primit nicio plîngere", a adăugat sursa. Marţi, ambasadorul sud-coreean la Tokyo a protestat oficial, după revendicarea Japoniei. Seulul a decis să-şi recheme ambasadorul, pentru a-şi exprima astfel nemulţumirea. Miercuri, mai mulţi sud-coreeni au aruncat cu ouă şi roşii în ambasada niponă din Seul

 

×
Subiecte în articol: externe